Argentijnse tango|Argentijnse Tangoclub|Nieuws|Agenda|Cursusdata|Artikelen|Links|Contact


Gabriel Clausi (‘Chula’)

Op 17 februari overleed de bandoneonist Gabriel Clausi (‘Chula’) in Buenos Aires op 98-jarige leeftijd. Hij is de man die je aan het eind van de film Café de los Maestros in het lege “Teatro Colón’ ziet spelen.

In Buenos Aires hadden we nog een interview met hem en hij leek onsterfelijk! Hieronder een fragment uit onze reisblog ‘Iván en Petra onderweg’.

“Dinsdag 22 december stond in het teken van de tangogoden. Die ochtend hadden we afspraak met Gabriel Clausi, de 98-jarige nestor van alle tangomusici, een grote bandoneonist. Voor de tangueros onder ons, Clausi speelde met Firpo, Juan Maglio, Julio de Caro, Maffia etc etc. Hij is als het ware een levende legende en een wandelend tangogeschiedenisboek. Het geeft een bepaalde sensatie om de man die ooit Gardel goed heeft gekend een hand te geven en te omhelsen. Clausi heeft overigens het voorkomen van een zeventigjarige en maakt nog zo’n energieke indruk! Imponerend vonden we zijn geheugen, hij wist bij wijze van spreken nog waar hij in 1928 woonde en op welk huisnummer. Het was een lang interview. Het was moeilijk afscheid te nemen van zo’n geweldig iemand.”

Iván in gesprek met Clausi (foto: Petra Torres)

Clausi in gesprek