Argentijnse tango|Argentijnse Tangoclub|Nieuws|Agenda|Cursusdata|Artikelen|Links|Contact


Impressie lezing Gabriel Soria

Op maandag 7 januari 2019 ontmoetten we, op uitnodiging van de organisatie, Gabriel Soria in de Magaldi Tango Club waar hij een mooie lezing hield over de tango. Ook nadat de lezing officieel was afgelopen bleef hij tijdens de nazit met borrel en hapjes vol passie vertellen. Bijzonder was de vertoning van een oude nooit vrijgegeven film met oa D’Agostino met zijn zanger Angel Vargas, die tevens als acteur in de film voorkomt.
We delen een bijzondere vriendin met hem: Dolly Rodio, de weduwe van Antonio Rodio. Zowel Dolly als Gabriel zijn wandelende tango-encyclopedieën. Gabriel had ons eerder geïnterviewd voor zijn programma in de bekendste tango radio van Argentinië “2×4” tijdens de Mundial del Tango in Valpairiso.
Gabriel Soria is op dit moment de president van de Academia National del Tango, opgericht in 1990 in Buenos Aires. Hij volgde de in 2014 overleden Horacio Ferrer op. Soria is ook bekend als TV-producent en filmmaker: o.a. Pichuco (2014) over Aníbal Troilo. Dat hij veel over Troilo weet bleek ook uit zijn lezing in de Magaldi Tango Club. We kijken terug op een fantastische avond vol tango tango.